Pálinkaaromák nyomában digitális tartalom

A pálinka – a főzés és a minősítés – akárcsak a foci, a nemzeti identitásunk része, így mindenki ért hozzá. Hogy mindezek ellenére miért volt szükség erre a könyvre? Eredetileg saját tudásom fejlesztésére kezdtem el jegyzetelni, ám mire feleszméltem, már több, mint 300 oldal „hevert” a merevlemezen.

Körte (Pyrus communis, utóérő)

Történeti háttér és rendszertani besorolás Pontos eredete nem ismert, úgy tartják, hogy a Fekete-tenger és a Kaszpi-tenger térségéből származik, de valószínű lehet az Urál hegységből és Közép-Ázsiából történő elterjedése is. SURÁNYI Dezső (1985) szerint őshazája...

A pálinka aromakomponensei

A gyümölcsök cukorösszetételének kulcsszerepe van a pálinka minőségében, mivel az határoz- za meg az alkoholtartalmat. A legnagyobb mennyiségű illékony komponens az alkohol, amely az aromajellemzők fő meghatározója. Az ízlelést továbbá befolyásolja a textúra, a...