Ledő Móni

Pálinkaaromák nyomában

A pálinka – a főzés és a minősítés – akárcsak a foci, a nemzeti identitásunk része, így mindenki ért hozzá. Hogy mindezek ellenére miért volt szükség erre a könyvre? Eredetileg saját tudásom fejlesztésére kezdtem el jegyzetelni, ám mire feleszméltem, már több, mint 300 oldal „hevert” a merevlemezen.

h

Beleolvasok a könyvbe

Lapozz bele a Pálinkaaromák nyomában, bevezetési a pálinkakóstolásba című könyv első kiadásába!

Megvásárolom az online kiadást

A könyv olyan kérdésekre kereste a választ, melyekbe a pálinkás emberek folyamatosan beleütköztek. Az online kiadásnem csak kiegészíti mindenzt, hanem számos újdonságot is kínál.

Előfizetek a digitális tartalomra

Számos – a könyvet kiegészítő illetve önálló – tartalom a párlatok világából online egy éven át.

i

Beleolvasok a blogba

Receptek, humor, élménybeszámolók, valamint a szürke és színes hétköznapok

Részletek a könyvből
Beleolvasok most! 

Érlelés

Az érlelés története Habár ez még ma is vitatott, de sokan úgy tartják, hogy a fahordókat a kelták találták fel Krisz- tus előtt 900-ban. Ők ötvözték először a fémgyártást és a famegmunkálást, hogy ennek eredmé- nyeként aztán az első hordók elkészülhessenek. Herodotus...

A pálinka aromakomponensei

A gyümölcsök cukorösszetételének kulcsszerepe van a pálinka minőségében, mivel az határoz- za meg az alkoholtartalmat. A legnagyobb mennyiségű illékony komponens az alkohol, amely az aromajellemzők fő meghatározója. Az ízlelést továbbá befolyásolja a textúra, a...

A pálinka érzékelése

Az emberek kapcsolattartása a környezetükkel öt érzékszervvel - látás, szaglás, hallás, tapintás és ízlelés - történik. Az érzékszervek egymással összefüggnek, az elkülönülésük csak a törzsfejlő- dés magasabb szintjén következik be, ami máig sem teljes. A pálinka,...

1 nap a Szicsek pálinkafőzdében

Már az egyetemi évek alatt a Kisvigadó étteremben a Szicsek pálinkák kóstolásakor egyértelmű volt számunkra, hogy szeretnénk megismerni majd a helyet is, ahol ezek a remek termékek készülnek hagyományos kisüsti technológiával, illetve természetesen magukat az...

Pálinkafőzés családias légkörben

Történetünk pár héttel korában kezdődött, amikor is a Pálinka on Board-os srácok - Bandi És Petya - úgy döntöttek, hogy kíváló minőségű cseresznye-cefréjüket a Vértes lábánál fekvő Száron, a Czetisben főzetik le. Úgy határoztak, hogy az élményt másokkal is megosztják,...

Reneszánsz hangulatban a Kunság-Szesz Zrt.-nél

Bő egy hete egy napsütéses pénteki délutánon a PM7 Klub maroknyi csapata leutazott Kiskőrösre a Kunság-Szesz Szeszipari Zrt. telephelyére egy kóstolóval összekötött üzemlátogatásra. Bevallom kétellyel vegyes izgalommal kezdtük meg a látogatást, hiszen hogyan is...

Blog
Elolvasom a cikkeket!

Pálinkaaromák nyomában
online változat

Körte (Pyrus communis, utóérő)

Körte (Pyrus communis, utóérő)

Történeti háttér és rendszertani besorolás Pontos eredete nem ismert, úgy tartják, hogy a Fekete-tenger és a Kaszpi-tenger térségéből származik, de valószínű lehet az Urál hegységből és Közép-Ázsiából történő elterjedése is. SURÁNYI Dezső (1985) szerint őshazája...

bővebben
A pálinka aromakomponensei

A pálinka aromakomponensei

A gyümölcsök cukorösszetételének kulcsszerepe van a pálinka minőségében, mivel az határoz- za meg az alkoholtartalmat. A legnagyobb mennyiségű illékony komponens az alkohol, amely az aromajellemzők fő meghatározója. Az ízlelést továbbá befolyásolja a textúra, a...

bővebben

Online hozzáférés vásárlás

Számos – a könyvet kiegészítő illetve önálló – tartalom a pálinkák és  párlatok világából online.

4.900 Ft

Pálinkaaromák nyomában
digitális tartalom (csak előfizetőknek)

Körte (Pyrus communis, utóérő)

Körte (Pyrus communis, utóérő)

Történeti háttér és rendszertani besorolás Pontos eredete nem ismert, úgy tartják, hogy a Fekete-tenger és a Kaszpi-tenger térségéből származik, de valószínű lehet az Urál hegységből és Közép-Ázsiából történő elterjedése is. SURÁNYI Dezső (1985) szerint őshazája...

bővebben
A pálinka aromakomponensei

A pálinka aromakomponensei

A gyümölcsök cukorösszetételének kulcsszerepe van a pálinka minőségében, mivel az határoz- za meg az alkoholtartalmat. A legnagyobb mennyiségű illékony komponens az alkohol, amely az aromajellemzők fő meghatározója. Az ízlelést továbbá befolyásolja a textúra, a...

bővebben

Digitális tartalom előfizetés

Számos – a könyvet kiegészítő illetve önálló – tartalom a pálinkák és  párlatok világából online.

4.900 Ft

Pálinkaaromák nyomában
blog

1 nap a Szicsek pálinkafőzdében

1 nap a Szicsek pálinkafőzdében

Már az egyetemi évek alatt a Kisvigadó étteremben a Szicsek pálinkák kóstolásakor egyértelmű volt számunkra, hogy szeretnénk megismerni majd a helyet is, ahol ezek a remek termékek készülnek hagyományos kisüsti technológiával, illetve természetesen magukat az...

bővebben
Pálinkafőzés családias légkörben

Pálinkafőzés családias légkörben

Történetünk pár héttel korában kezdődött, amikor is a Pálinka on Board-os srácok - Bandi És Petya - úgy döntöttek, hogy kíváló minőségű cseresznye-cefréjüket a Vértes lábánál fekvő Száron, a Czetisben főzetik le. Úgy határoztak, hogy az élményt másokkal is megosztják,...

bővebben
Reneszánsz hangulatban a Kunság-Szesz Zrt.-nél

Reneszánsz hangulatban a Kunság-Szesz Zrt.-nél

Bő egy hete egy napsütéses pénteki délutánon a PM7 Klub maroknyi csapata leutazott Kiskőrösre a Kunság-Szesz Szeszipari Zrt. telephelyére egy kóstolóval összekötött üzemlátogatásra. Bevallom kétellyel vegyes izgalommal kezdtük meg a látogatást, hiszen hogyan is...

bővebben

Fellapozom a könyvet!
Pálinkaaromák nyomában

Érlelés

Érlelés

Az érlelés története Habár ez még ma is vitatott, de sokan úgy tartják, hogy a fahordókat a kelták találták fel Krisz- tus előtt 900-ban. Ők ötvözték először a fémgyártást és a famegmunkálást, hogy ennek eredmé- nyeként aztán az első hordók elkészülhessenek. Herodotus...

bővebben
A pálinka aromakomponensei

A pálinka aromakomponensei

A gyümölcsök cukorösszetételének kulcsszerepe van a pálinka minőségében, mivel az határoz- za meg az alkoholtartalmat. A legnagyobb mennyiségű illékony komponens az alkohol, amely az aromajellemzők fő meghatározója. Az ízlelést továbbá befolyásolja a textúra, a...

bővebben

Megvásárolom a könyvet!

A Pálinkaaromák nyomában című keményborítós könyv első kiadását – korlátozott példányban – meg is vásárolhatod.

6.500 Ft

  • Kemény borító
  • 218 oldal
  • A4+ méret
  • Korlátozott darabszám
  • Választható digitális tartalommal

Eme könyv a “művelt alkoholistának” maga a kánaán. A műveletleneknek, mint amilyen én is vagyok, meg egyfajta színes kánkán: a pálinkaivászat tudományának titkairól fellibben benne minden fátyol

Zólyomi Zsolt

parfümőr, pálinkamester

Ledő Mónika könyve nagyon szakmai. Részletes, pontos és elsősorban egy pálinkabírálónak lehet alapmű, de szerintem annyira egyedi kiadvány a piacon, hogy a komolyabb rajongóknak éppúgy izgalmas lehet, mint a házi főzés megszállottjainak. Tanuljunk belőle, mert nagyon ráférne ez a mai magyar pálinkakultúrára!

Vass Adrienn

Újságíró, Szeretlek Magyarország Online

A könyv számos olyan kérdésre keres választ, amelyekkel a pálinkát ismerni és megismerni vágyó emberek folyamatosan találkozhatnak. Olyan kérdésekre például, hogy a pálinka a befektetett rengeteg munka és nagyszerű, újító kezdeményezés ellenére miért csak Magyarországon világhírű? Hogy mi az oka annak, hogy a pálinka szerelmesének lenni drága mulatság? Hogy mi teszi extrán drágává a különleges gyümölcsalapanyagokból készült pálinkákat? Egyáltalán melyek azok a szempontok, amelyeket a minőségi pálinka előállítása során figyelembe kell vennünk?

Bertalan György

Pécsi borozó - gasztronómiai és bormagazin

Egy könyv, amelynek tartalma eleinte csak saját felhasználásra készült, de egy sugallatnak köszönhetően mindenki számára elérhetővé vált.

Pálinkaaromák nyomában,
bevezetés a pálinkakóstolás világába

Egy hiánypótló olvasmány, amelynek középpontjában a pálinka áll, amely egy női pálinkabíráló szemén keresztül mutatja be az előállításhoz leggyakrabban felhasznált gyümölcsalapanyagokat és azok jellemző aromakomponenseit, valamint a belőlük készülő pálinkák jellemzőit és a pálinkabírálat metodikáját.

Ledő Móni Pálinkaaromák című könyve kapható a palinka.online webshopban

Az egyes fejezetek tartalmának és felépítésének köszönhetően egyszerre lehet szórakoztató és tudásfejlesztő mindazoknak, akik már jelenleg is a pálinka szerelmesei. Azaz főzőmestereknek, pálinkabírálóknak, gasztronómiai szakembereknek, illetve azoknak is, akik eddig csak távolról figyelték érdeklődve ezt a csodás italat.

Egy könyv, ami csak akkor éri el a célját, ha megvalósítja a tudás átadását, de emellett kérdéseket és vitákat is generál.

Kellemes kalandozást kívánok a pálinka birodalmában:

Ledő Mónika, pálinkamester

Zina a pálinkaangyal is Ledő Móni könyvét ajánlja

Már a megjelenés előtt beleolvashattam a jegyzetekbe. S azóta is gyakran fellapozom. Mindig van mit tanulni belőle – függetlenül attól, mennyire mélyedtünk el a pálinkák és párlatok világában.

Zina, a pálinkaangyal

Pálinkaaromák nyomában
6.500 Ft

Egy hiánypótló olvasmány, mely egy női pálinkabíráló szemén keresztül mutatja be a pálinkát, a leggyakrabban felhasznált gyümölcsalapanyagokat és a pálinkakóstolás módját.

  • Első kiadás
  • Kemény borító
  • 218 oldal
  • A4+ méret
  • Korlátozott darabszám

Pálinkaaromák nyomában online kiadás
4.900 Ft

A könyv olyan kérdésekre kereste a választ, melyekbe a pálinkás emberek folyamatosan beleütköztek. Az online kiadásnem csak kiegészíti mindenzt, hanem számos újdonságot is kínál.

  • Első kiadás online változata
  • Bővített tartalom

 

Digitális tartalom
4.900 Ft

A könyv olyan kérdésekre kereste a választ, melyekbe a pálinkás emberek folyamatosan beleütköztek. A digitális tartalom nem csak kiegészíti mindenzt, hanem számos újdonságot is kínál.

  • Digitális tartalom
    (365 napos előfizetés)

Könyvbemutató a Pálinkamúzeumben