Ledő Móni

Pálinkaaromák nyomában

A pálinka – a főzés és a minősítés – akárcsak a foci, a nemzeti identitásunk része, így mindenki ért hozzá. Hogy mindezek ellenére miért volt szükség erre a könyvre? Eredetileg saját tudásom fejlesztésére kezdtem el jegyzetelni, ám mire feleszméltem, már több, mint 300 oldal “hevert” a merevlemezen.

h

Beleolvasok a könyvbe

Lapozz bele a Pálinkaaromák nyomában, bevezetési a pálinkakóstolásba című könyv első kiadásába!

Megvásárolom a könyvet

A Pálinkaaromák nyomában című keményborítós könyv első kiadását – korlátozott példányban – meg is vásárolhatod.

Előfizetek a digitális tartalomra

Számos – a könyvet kiegészítő illetve önálló – tartalom a párlatok világából online egy éven át.

i

Beleolvasok a blogba

Receptek, humor, élménybeszámolók, valamint a szürke és színes hétköznapok

Részletek a könyvből
Beleolvasok most! 

Érlelés

Az érlelés története Habár ez még ma is vitatott, de sokan úgy tartják, hogy a fahordókat a kelták találták fel Krisz- tus előtt 900-ban. Ők ötvözték először a fémgyártást és a famegmunkálást, hogy ennek eredmé- nyeként aztán az első hordók elkészülhessenek. Herodotus...

A pálinka aromakomponensei

A gyümölcsök cukorösszetételének kulcsszerepe van a pálinka minőségében, mivel az határoz- za meg az alkoholtartalmat. A legnagyobb mennyiségű illékony komponens az alkohol, amely az aromajellemzők fő meghatározója. Az ízlelést továbbá befolyásolja a textúra, a...

A pálinka érzékelése

Az emberek kapcsolattartása a környezetükkel öt érzékszervvel - látás, szaglás, hallás, tapintás és ízlelés - történik. Az érzékszervek egymással összefüggnek, az elkülönülésük csak a törzsfejlő- dés magasabb szintjén következik be, ami máig sem teljes. A pálinka,...

1 nap a Szicsek pálinkafőzdében

Már az egyetemi évek alatt a Kisvigadó étteremben a Szicsek pálinkák kóstolásakor egyértelmű volt számunkra, hogy szeretnénk megismerni majd a helyet is, ahol ezek a remek termékek készülnek hagyományos kisüsti technológiával, illetve természetesen magukat az...

Pálinkafőzés családias légkörben

Történetünk pár héttel korában kezdődött, amikor is a Pálinka on Board-os srácok - Bandi És Petya - úgy döntöttek, hogy kíváló minőségű cseresznye-cefréjüket a Vértes lábánál fekvő Száron, a Czetisben főzetik le. Úgy határoztak, hogy az élményt másokkal is megosztják,...

Reneszánsz hangulatban a Kunság-Szesz Zrt.-nél

Bő egy hete egy napsütéses pénteki délutánon a PM7 Klub maroknyi csapata leutazott Kiskőrösre a Kunság-Szesz Szeszipari Zrt. telephelyére egy kóstolóval összekötött üzemlátogatásra. Bevallom kétellyel vegyes izgalommal kezdtük meg a látogatást, hiszen hogyan is...

Blog
Elolvasom a cikkeket!

Pálinkaaromák nyomában
digitális tartalom (csak előfizetőknek)

Körte (Pyrus communis, utóérő)

Körte (Pyrus communis, utóérő)

Történeti háttér és rendszertani besorolás Pontos eredete nem ismert, úgy tartják, hogy a Fekete-tenger és a Kaszpi-tenger térségéből származik, de valószínű lehet az Urál hegységből és Közép-Ázsiából történő elterjedése is. SURÁNYI Dezső (1985) szerint őshazája...

bővebben
A pálinka aromakomponensei

A pálinka aromakomponensei

A gyümölcsök cukorösszetételének kulcsszerepe van a pálinka minőségében, mivel az határoz- za meg az alkoholtartalmat. A legnagyobb mennyiségű illékony komponens az alkohol, amely az aromajellemzők fő meghatározója. Az ízlelést továbbá befolyásolja a textúra, a...

bővebben

Digitális tartalom előfizetés

Számos – a könyvet kiegészítő illetve önálló – tartalom a pálinkák és  párlatok világából online.

4.900 Ft

Pálinkaaromák nyomában
blog

1 nap a Szicsek pálinkafőzdében

1 nap a Szicsek pálinkafőzdében

Már az egyetemi évek alatt a Kisvigadó étteremben a Szicsek pálinkák kóstolásakor egyértelmű volt számunkra, hogy szeretnénk megismerni majd a helyet is, ahol ezek a remek termékek készülnek hagyományos kisüsti technológiával, illetve természetesen magukat az...

bővebben
Pálinkafőzés családias légkörben

Pálinkafőzés családias légkörben

Történetünk pár héttel korában kezdődött, amikor is a Pálinka on Board-os srácok - Bandi És Petya - úgy döntöttek, hogy kíváló minőségű cseresznye-cefréjüket a Vértes lábánál fekvő Száron, a Czetisben főzetik le. Úgy határoztak, hogy az élményt másokkal is megosztják,...

bővebben
Reneszánsz hangulatban a Kunság-Szesz Zrt.-nél

Reneszánsz hangulatban a Kunság-Szesz Zrt.-nél

Bő egy hete egy napsütéses pénteki délutánon a PM7 Klub maroknyi csapata leutazott Kiskőrösre a Kunság-Szesz Szeszipari Zrt. telephelyére egy kóstolóval összekötött üzemlátogatásra. Bevallom kétellyel vegyes izgalommal kezdtük meg a látogatást, hiszen hogyan is...

bővebben

Fellapozom a könyvet!
Pálinkaaromák nyomában

Érlelés

Érlelés

Az érlelés története Habár ez még ma is vitatott, de sokan úgy tartják, hogy a fahordókat a kelták találták fel Krisz- tus előtt 900-ban. Ők ötvözték először a fémgyártást és a famegmunkálást, hogy ennek eredmé- nyeként aztán az első hordók elkészülhessenek. Herodotus...

bővebben
A pálinka aromakomponensei

A pálinka aromakomponensei

A gyümölcsök cukorösszetételének kulcsszerepe van a pálinka minőségében, mivel az határoz- za meg az alkoholtartalmat. A legnagyobb mennyiségű illékony komponens az alkohol, amely az aromajellemzők fő meghatározója. Az ízlelést továbbá befolyásolja a textúra, a...

bővebben

Megvásárolom a könyvet!

A Pálinkaaromák nyomában című keményborítós könyv első kiadását – korlátozott példányban – meg is vásárolhatod.

6.500 Ft

  • Kemény borító
  • 218 oldal
  • A4+ méret
  • Korlátozott darabszám
  • Választható digitális tartalommal

Eme könyv a “művelt alkoholistának” maga a kánaán. A műveletleneknek, mint amilyen én is vagyok, meg egyfajta színes kánkán: a pálinkaivászat tudományának titkairól fellibben benne minden fátyol

Zólyomi Zsolt

parfümőr, pálinkamester

Ledő Mónika könyve nagyon szakmai. Részletes, pontos és elsősorban egy pálinkabírálónak lehet alapmű, de szerintem annyira egyedi kiadvány a piacon, hogy a komolyabb rajongóknak éppúgy izgalmas lehet, mint a házi főzés megszállottjainak. Tanuljunk belőle, mert nagyon ráférne ez a mai magyar pálinkakultúrára!

Vass Adrienn

Újságíró, Szeretlek Magyarország Online

A könyv számos olyan kérdésre keres választ, amelyekkel a pálinkát ismerni és megismerni vágyó emberek folyamatosan találkozhatnak. Olyan kérdésekre például, hogy a pálinka a befektetett rengeteg munka és nagyszerű, újító kezdeményezés ellenére miért csak Magyarországon világhírű? Hogy mi az oka annak, hogy a pálinka szerelmesének lenni drága mulatság? Hogy mi teszi extrán drágává a különleges gyümölcsalapanyagokból készült pálinkákat? Egyáltalán melyek azok a szempontok, amelyeket a minőségi pálinka előállítása során figyelembe kell vennünk?

Bertalan György

Pécsi borozó - gasztronómiai és bormagazin

Egy könyv, amelynek tartalma eleinte csak saját felhasználásra készült, de egy sugallatnak köszönhetően mindenki számára elérhetővé vált.

Pálinkaaromák nyomában,
bevezetés a pálinkakóstolás világába

Egy hiánypótló olvasmány, amelynek középpontjában a pálinka áll, amely egy női pálinkabíráló szemén keresztül mutatja be az előállításhoz leggyakrabban felhasznált gyümölcsalapanyagokat és azok jellemző aromakomponenseit, valamint a belőlük készülő pálinkák jellemzőit és a pálinkabírálat metodikáját.

Ledő Móni Pálinkaaromák című könyve kapható a palinka.online webshopban

Az egyes fejezetek tartalmának és felépítésének köszönhetően egyszerre lehet szórakoztató és tudásfejlesztő mindazoknak, akik már jelenleg is a pálinka szerelmesei. Azaz főzőmestereknek, pálinkabírálóknak, gasztronómiai szakembereknek, illetve azoknak is, akik eddig csak távolról figyelték érdeklődve ezt a csodás italat.

Egy könyv, ami csak akkor éri el a célját, ha megvalósítja a tudás átadását, de emellett kérdéseket és vitákat is generál.

Kellemes kalandozást kívánok a pálinka birodalmában:

Ledő Mónika, pálinkamester

Zina a pálinkaangyal is Ledő Móni könyvét ajánlja

Már a megjelenés előtt beleolvashattam a jegyzetekbe. S azóta is gyakran fellapozom. Mindig van mit tanulni belőle – függetlenül attól, mennyire mélyedtünk el a pálinkák és párlatok világában.

Zina, a pálinkaangyal

Pálinkaaromák nyomában
6.500 Ft

Egy hiánypótló olvasmány, mely egy női pálinkabíráló szemén keresztül mutatja be a pálinkát, a leggyakrabban felhasznált gyümölcsalapanyagokat és a pálinkakóstolás módját.

  • Első kiadás
  • Kemény borító
  • 218 oldal
  • A4+ méret
  • Korlátozott darabszám

Könyv & digitális tartalom
9.900 Ft

A könyv olyan kérdésekre kereste a választ, melyekbe a pálinkás emberek folyamatosan beleütköztek. A digitális tartalom nem csak kiegészíti mindenzt, hanem számos újdonságot is kínál.

  • Első kiadás
  • Kemény borító
  • 218 oldal
  • A4+ méret
  • Korlátozott darabszám
  • Digitális tartalom
    (365 napos előfizetés)

 

Digitális tartalom
4.900 Ft

A könyv olyan kérdésekre kereste a választ, melyekbe a pálinkás emberek folyamatosan beleütköztek. A digitális tartalom nem csak kiegészíti mindenzt, hanem számos újdonságot is kínál.

  • Digitális tartalom
    (365 napos előfizetés)

Könyvbemutató a Pálinkamúzeumben