Ledő Móni
Pálinkaaromák nyomában
A pálinka – a főzés és a minősítés – akárcsak a foci, a nemzeti identitásunk része, így mindenki ért hozzá. Hogy mindezek ellenére miért volt szükség erre a könyvre? Eredetileg saját tudásom fejlesztésére kezdtem el jegyzetelni, ám mire feleszméltem, már több, mint 300 oldal „hevert” a merevlemezen.
Beleolvasok a könyvbe
Lapozz bele a Pálinkaaromák nyomában, bevezetési a pálinkakóstolásba című könyv első kiadásába!
Megvásárolom az online kiadást
A könyv olyan kérdésekre kereste a választ, melyekbe a pálinkás emberek folyamatosan beleütköztek. Az online kiadásnem csak kiegészíti mindenzt, hanem számos újdonságot is kínál.
Előfizetek a digitális tartalomra
Számos – a könyvet kiegészítő illetve önálló – tartalom a párlatok világából online egy éven át.
Beleolvasok a blogba
Receptek, humor, élménybeszámolók, valamint a szürke és színes hétköznapok
Részletek a könyvből
Beleolvasok most!
Blog
Elolvasom a cikkeket!
Pálinkaaromák nyomában
online változat
Körte (Pyrus communis, utóérő)
Történeti háttér és rendszertani besorolás Pontos eredete nem ismert, úgy tartják, hogy a Fekete-tenger és a Kaszpi-tenger térségéből származik, de valószínű lehet az Urál hegységből és Közép-Ázsiából történő elterjedése is. SURÁNYI Dezső (1985) szerint őshazája...
A pálinka aromakomponensei
A gyümölcsök cukorösszetételének kulcsszerepe van a pálinka minőségében, mivel az határoz- za meg az alkoholtartalmat. A legnagyobb mennyiségű illékony komponens az alkohol, amely az aromajellemzők fő meghatározója. Az ízlelést továbbá befolyásolja a textúra, a...
Online hozzáférés vásárlás
Számos – a könyvet kiegészítő illetve önálló – tartalom a pálinkák és párlatok világából online.
4.900 Ft
Pálinkaaromák nyomában
digitális tartalom (csak előfizetőknek)
Körte (Pyrus communis, utóérő)
Történeti háttér és rendszertani besorolás Pontos eredete nem ismert, úgy tartják, hogy a Fekete-tenger és a Kaszpi-tenger térségéből származik, de valószínű lehet az Urál hegységből és Közép-Ázsiából történő elterjedése is. SURÁNYI Dezső (1985) szerint őshazája...
A pálinka aromakomponensei
A gyümölcsök cukorösszetételének kulcsszerepe van a pálinka minőségében, mivel az határoz- za meg az alkoholtartalmat. A legnagyobb mennyiségű illékony komponens az alkohol, amely az aromajellemzők fő meghatározója. Az ízlelést továbbá befolyásolja a textúra, a...
Digitális tartalom előfizetés
Számos – a könyvet kiegészítő illetve önálló – tartalom a pálinkák és párlatok világából online.
4.900 Ft
Pálinkaaromák nyomában
blog
1 nap a Szicsek pálinkafőzdében
Már az egyetemi évek alatt a Kisvigadó étteremben a Szicsek pálinkák kóstolásakor egyértelmű volt számunkra, hogy szeretnénk megismerni majd a helyet is, ahol ezek a remek termékek készülnek hagyományos kisüsti technológiával, illetve természetesen magukat az...
Pálinkafőzés családias légkörben
Történetünk pár héttel korában kezdődött, amikor is a Pálinka on Board-os srácok - Bandi És Petya - úgy döntöttek, hogy kíváló minőségű cseresznye-cefréjüket a Vértes lábánál fekvő Száron, a Czetisben főzetik le. Úgy határoztak, hogy az élményt másokkal is megosztják,...
Reneszánsz hangulatban a Kunság-Szesz Zrt.-nél
Bő egy hete egy napsütéses pénteki délutánon a PM7 Klub maroknyi csapata leutazott Kiskőrösre a Kunság-Szesz Szeszipari Zrt. telephelyére egy kóstolóval összekötött üzemlátogatásra. Bevallom kétellyel vegyes izgalommal kezdtük meg a látogatást, hiszen hogyan is...
Fellapozom a könyvet!
Pálinkaaromák nyomában
Érlelés
Az érlelés története Habár ez még ma is vitatott, de sokan úgy tartják, hogy a fahordókat a kelták találták fel Krisz- tus előtt 900-ban. Ők ötvözték először a fémgyártást és a famegmunkálást, hogy ennek eredmé- nyeként aztán az első hordók elkészülhessenek. Herodotus...
A pálinka aromakomponensei
A gyümölcsök cukorösszetételének kulcsszerepe van a pálinka minőségében, mivel az határoz- za meg az alkoholtartalmat. A legnagyobb mennyiségű illékony komponens az alkohol, amely az aromajellemzők fő meghatározója. Az ízlelést továbbá befolyásolja a textúra, a...
Megvásárolom a könyvet!
A Pálinkaaromák nyomában című keményborítós könyv első kiadását – korlátozott példányban – meg is vásárolhatod.
6.500 Ft
- Kemény borító
- 218 oldal
- A4+ méret
- Korlátozott darabszám
- Választható digitális tartalommal

Eme könyv a “művelt alkoholistának” maga a kánaán. A műveletleneknek, mint amilyen én is vagyok, meg egyfajta színes kánkán: a pálinkaivászat tudományának titkairól fellibben benne minden fátyol
Ledő Mónika könyve nagyon szakmai. Részletes, pontos és elsősorban egy pálinkabírálónak lehet alapmű, de szerintem annyira egyedi kiadvány a piacon, hogy a komolyabb rajongóknak éppúgy izgalmas lehet, mint a házi főzés megszállottjainak. Tanuljunk belőle, mert nagyon ráférne ez a mai magyar pálinkakultúrára!
A könyv számos olyan kérdésre keres választ, amelyekkel a pálinkát ismerni és megismerni vágyó emberek folyamatosan találkozhatnak. Olyan kérdésekre például, hogy a pálinka a befektetett rengeteg munka és nagyszerű, újító kezdeményezés ellenére miért csak Magyarországon világhírű? Hogy mi az oka annak, hogy a pálinka szerelmesének lenni drága mulatság? Hogy mi teszi extrán drágává a különleges gyümölcsalapanyagokból készült pálinkákat? Egyáltalán melyek azok a szempontok, amelyeket a minőségi pálinka előállítása során figyelembe kell vennünk?
Egy könyv, amelynek tartalma eleinte csak saját felhasználásra készült, de egy sugallatnak köszönhetően mindenki számára elérhetővé vált.
Pálinkaaromák nyomában,
bevezetés a pálinkakóstolás világába
Egy hiánypótló olvasmány, amelynek középpontjában a pálinka áll, amely egy női pálinkabíráló szemén keresztül mutatja be az előállításhoz leggyakrabban felhasznált gyümölcsalapanyagokat és azok jellemző aromakomponenseit, valamint a belőlük készülő pálinkák jellemzőit és a pálinkabírálat metodikáját.

Az egyes fejezetek tartalmának és felépítésének köszönhetően egyszerre lehet szórakoztató és tudásfejlesztő mindazoknak, akik már jelenleg is a pálinka szerelmesei. Azaz főzőmestereknek, pálinkabírálóknak, gasztronómiai szakembereknek, illetve azoknak is, akik eddig csak távolról figyelték érdeklődve ezt a csodás italat.
Egy könyv, ami csak akkor éri el a célját, ha megvalósítja a tudás átadását, de emellett kérdéseket és vitákat is generál.
Kellemes kalandozást kívánok a pálinka birodalmában:
Ledő Mónika, pálinkamester
Már a megjelenés előtt beleolvashattam a jegyzetekbe. S azóta is gyakran fellapozom. Mindig van mit tanulni belőle – függetlenül attól, mennyire mélyedtünk el a pálinkák és párlatok világában.
Zina, a pálinkaangyal
Pálinkaaromák nyomában
6.500 Ft
Egy hiánypótló olvasmány, mely egy női pálinkabíráló szemén keresztül mutatja be a pálinkát, a leggyakrabban felhasznált gyümölcsalapanyagokat és a pálinkakóstolás módját.
- Első kiadás
- Kemény borító
- 218 oldal
- A4+ méret
- Korlátozott darabszám
Pálinkaaromák nyomában online kiadás
4.900 Ft
A könyv olyan kérdésekre kereste a választ, melyekbe a pálinkás emberek folyamatosan beleütköztek. Az online kiadásnem csak kiegészíti mindenzt, hanem számos újdonságot is kínál.
- Első kiadás online változata
- Bővített tartalom
Digitális tartalom
4.900 Ft
A könyv olyan kérdésekre kereste a választ, melyekbe a pálinkás emberek folyamatosan beleütköztek. A digitális tartalom nem csak kiegészíti mindenzt, hanem számos újdonságot is kínál.
- Digitális tartalom
(365 napos előfizetés)