Pálinkás jegyzeteim
Válogatás több, mint 300 oldalnyi jegyzetből és az online felületeimről.
Pálinkaaromák nyomában
Lapozz bele a Pálinkaaromák nyomában című könyv első kiadásába!
Online kiadás
A könyv online kiadása a palinkakonferencia.hu oldalon érhető el.
Pálink'Art
A pálinka művészete a Facebookon
Pálinkalakaulat
Receptek, humor, élménybeszámolók, valamint a szürke és színes hétköznapok
Körte (Pyrus communis, utóérő)
Történeti háttér és rendszertani besorolás Pontos eredete nem ismert, úgy tartják, hogy a Fekete-tenger és a Kaszpi-tenger térségéből származik, de valószínű lehet az Urál hegységből és Közép-Ázsiából történő elterjedése is. SURÁNYI Dezső (1985) szerint őshazája...
Érlelés
Az érlelés története Habár ez még ma is vitatott, de sokan úgy tartják, hogy a fahordókat a kelták találták fel Krisz- tus előtt 900-ban. Ők ötvözték először a fémgyártást és a famegmunkálást, hogy ennek eredmé- nyeként aztán az első hordók elkészülhessenek. Herodotus...
A pálinka aromakomponensei
A gyümölcsök cukorösszetételének kulcsszerepe van a pálinka minőségében, mivel az határoz- za meg az alkoholtartalmat. A legnagyobb mennyiségű illékony komponens az alkohol, amely az aromajellemzők fő meghatározója. Az ízlelést továbbá befolyásolja a textúra, a...
A pálinka érzékelése
Az emberek kapcsolattartása a környezetükkel öt érzékszervvel - látás, szaglás, hallás, tapintás és ízlelés - történik. Az érzékszervek egymással összefüggnek, az elkülönülésük csak a törzsfejlő- dés magasabb szintjén következik be, ami máig sem teljes. A pálinka,...
1 nap a Szicsek pálinkafőzdében
Már az egyetemi évek alatt a Kisvigadó étteremben a Szicsek pálinkák kóstolásakor egyértelmű volt számunkra, hogy szeretnénk megismerni majd a helyet is, ahol ezek a remek termékek készülnek hagyományos kisüsti technológiával, illetve természetesen magukat az...
Pálinkafőzés családias légkörben
Történetünk pár héttel korában kezdődött, amikor is a Pálinka on Board-os srácok - Bandi És Petya - úgy döntöttek, hogy kíváló minőségű cseresznye-cefréjüket a Vértes lábánál fekvő Száron, a Czetisben főzetik le. Úgy határoztak, hogy az élményt másokkal is megosztják,...
Reneszánsz hangulatban a Kunság-Szesz Zrt.-nél
Bő egy hete egy napsütéses pénteki délutánon a PM7 Klub maroknyi csapata leutazott Kiskőrösre a Kunság-Szesz Szeszipari Zrt. telephelyére egy kóstolóval összekötött üzemlátogatásra. Bevallom kétellyel vegyes izgalommal kezdtük meg a látogatást, hiszen hogyan is...