Pálinkás jegyzeteim

Válogatás több,  mint 300 oldalnyi jegyzetből és az online felületeimről. 

i

Pálinkaaromák nyomában

Lapozz bele a Pálinkaaromák nyomában című könyv első kiadásába!

i

Online kiadás

A könyv online kiadása a palinkakonferencia.hu oldalon érhető el.

i

Pálink'Art

A pálinka művészete a Facebookon

i

Pálinkalakaulat

Receptek, humor, élménybeszámolók, valamint a szürke és színes hétköznapok

Érlelés

Az érlelés története Habár ez még ma is vitatott, de sokan úgy tartják, hogy a fahordókat a kelták találták fel Krisz- tus előtt 900-ban. Ők ötvözték először a fémgyártást és a famegmunkálást, hogy ennek eredmé- nyeként aztán az első hordók elkészülhessenek. Herodotus...

A pálinka aromakomponensei

A gyümölcsök cukorösszetételének kulcsszerepe van a pálinka minőségében, mivel az határoz- za meg az alkoholtartalmat. A legnagyobb mennyiségű illékony komponens az alkohol, amely az aromajellemzők fő meghatározója. Az ízlelést továbbá befolyásolja a textúra, a...

A pálinka érzékelése

Az emberek kapcsolattartása a környezetükkel öt érzékszervvel - látás, szaglás, hallás, tapintás és ízlelés - történik. Az érzékszervek egymással összefüggnek, az elkülönülésük csak a törzsfejlő- dés magasabb szintjén következik be, ami máig sem teljes. A pálinka,...

1 nap a Szicsek pálinkafőzdében

Már az egyetemi évek alatt a Kisvigadó étteremben a Szicsek pálinkák kóstolásakor egyértelmű volt számunkra, hogy szeretnénk megismerni majd a helyet is, ahol ezek a remek termékek készülnek hagyományos kisüsti technológiával, illetve természetesen magukat az...

Pálinkafőzés családias légkörben

Történetünk pár héttel korában kezdődött, amikor is a Pálinka on Board-os srácok - Bandi És Petya - úgy döntöttek, hogy kíváló minőségű cseresznye-cefréjüket a Vértes lábánál fekvő Száron, a Czetisben főzetik le. Úgy határoztak, hogy az élményt másokkal is megosztják,...

Reneszánsz hangulatban a Kunság-Szesz Zrt.-nél

Bő egy hete egy napsütéses pénteki délutánon a PM7 Klub maroknyi csapata leutazott Kiskőrösre a Kunság-Szesz Szeszipari Zrt. telephelyére egy kóstolóval összekötött üzemlátogatásra. Bevallom kétellyel vegyes izgalommal kezdtük meg a látogatást, hiszen hogyan is...
Érlelés

Érlelés

Az érlelés története Habár ez még ma is vitatott, de sokan úgy tartják, hogy a fahordókat a kelták találták fel Krisz- tus előtt 900-ban. Ők ötvözték először a fémgyártást és a famegmunkálást, hogy ennek eredmé- nyeként aztán az első hordók elkészülhessenek. Herodotus...

1 nap a Szicsek pálinkafőzdében

1 nap a Szicsek pálinkafőzdében

Már az egyetemi évek alatt a Kisvigadó étteremben a Szicsek pálinkák kóstolásakor egyértelmű volt számunkra, hogy szeretnénk megismerni majd a helyet is, ahol ezek a remek termékek készülnek hagyományos kisüsti technológiával, illetve természetesen magukat az...

Pálinkafőzés családias légkörben

Pálinkafőzés családias légkörben

Történetünk pár héttel korában kezdődött, amikor is a Pálinka on Board-os srácok - Bandi És Petya - úgy döntöttek, hogy kíváló minőségű cseresznye-cefréjüket a Vértes lábánál fekvő Száron, a Czetisben főzetik le. Úgy határoztak, hogy az élményt másokkal is megosztják,...

Reneszánsz hangulatban a Kunság-Szesz Zrt.-nél

Reneszánsz hangulatban a Kunság-Szesz Zrt.-nél

Bő egy hete egy napsütéses pénteki délutánon a PM7 Klub maroknyi csapata leutazott Kiskőrösre a Kunság-Szesz Szeszipari Zrt. telephelyére egy kóstolóval összekötött üzemlátogatásra. Bevallom kétellyel vegyes izgalommal kezdtük meg a látogatást, hiszen hogyan is...